02 Şubat 2009

Lampard Kırmızı Gerrard Sarı



*Chelsea'nin maç boyunca kaleyi bulan şut sayısı da kullandığı korner sayısı da yalnızca "1".
*Sadece Torres'in maç boyu kaleyi bulan şut sayısı 6, maç boyunca toplam şut sayısı 25 (yazıyla yirmibeş).
*Frank Lampard Premier Lig kariyeri boyunca 3.kırmızı kartını gördü.
*Bosingwa 90.dakika civarında köşe gönderinde zaman geçirme gayretindeki Benayoun'un beline 10 adet krampon çivisi izi bıraktı, önümüzdeki günlerde bu hareketi ile ilgili bir ceza alması mümkün olabilir.
*Bu sonuçla Liverpool 51 puana geldi, bir Fulham maçı eksiği olan Manu ile aralarında 2 puan var, hemen altındaki Chelsea ile de 3 puan. 6 puanlık maç diye buna deniyor sanırım.


Maçı izlemeye ancak 65.dakikada, Lampard atıldıktan 5 dakika sonra başlayabildim. İzlediğim bölümde 10 kişi kalmasının da etkisiyle sahada Chelsea diye bir takım yoktu. Ayağına gelen topları iki pasta kaleye ulaştırmaya çalışan, ileride tek kalan Anelka, oyuna girdikten sonra da Drogba ile gol bulmayı ümit eden ama Liverpool savunmasını aşmayı doğal olarak başaramayan bir Chelsea vardı sahada. Chelsea'nin kaleyi bulan tek şutu 10 kişi kaldıkları bölümde Kalou'nun kendilerine göre sağ çaprazdan Reina'ya teslim ettiği şut oldu ki net bir pozisyon da değildi, ya tutarsa demişti Kalou. Bu durumda Lampard'ın oynadığı dönemde de sahada Liverpool'u üzecek bir Chelsea takımı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Kırmızı kartın bir parça tartışmaya açık olduğunu söyleyebilecek olsak da Lampard sütten çıkmış ak kaşık değil. Scolari maçtan sonra yaptığı açıklamada maçın hakemi Mike Riley'i suçlamış. "Ben karara anlam veremedim. Riley görüntüleri maçtan sonra izlerse hatasını anlayacaktır. Belki kırmızı kart kararını raporunda değiştirebilir ve böylece Lampard önümüzdeki maç oynayabilir" buyurmuş maçın ardından. Bu sezon Benitez'in başını çektiği teknik adam ağlamaları EPL'de moda haline geldi zaten. Biri hakemlerde şikayet ediyor bir diğeri Ferguson adam da biz değil miyiz diyor.
Benayoun'un oyuna girdiği 73.dakikaya kadar dengeli hücum prensibiyle hareket eden Liverpool bu dakikadan sonra ya istiklal ya ölüm mantığı ile hücum etmeye başladı. Hatta kazanalım da nasıl olursa olsun düşüncesine giren Gerrard 70.dakikada göbekten daldığı bir pozisyonda buradan bir faul alsak topu kaleye Cech'le birlikte sokarım dediği bir noktada kendini yere bıraktı. 10 dakika önce Lampard'ı atmış olan Riley, babam olsa atarım, acımam karakterini bu pozisyonda da gösterdi ve Gerrard'ı sarı kart ile uyardı. Sağdan, soldan, ortadan boş buldukları her yerden gelen Liverpool'lu oyuncular 88.dakikaya kadar başta Alex ve tabii ki kalede Cech olmak üzere karşılarında kaliteli bir savunma buldular. 88.dakikada Aurelio'yu sol kanatta boş bırakan Chelsea'liler bunun bedelini Torres'in golü ile ödediler. Gole kadar gayet başarılı bir oyun çıkaran Alex hamle yapmakta gecikince El Nino ön direkte buluştuğu topu kaleye yönlendirmekte zorlanmadı. 90+4.dakikada konsantrasyonel yıkım yaşayan Ashley Cole Benayoun'un süratini ve hırsını küçümsedi. Topu oynamayı bilene ver diyen Benayoun'un araya girdiğinde tek yapması gereken Torres'i görmekti, o Torres'i gördü, Torres de kaleyi.
Essien'in yerini dolduramayan Chelsea Abramovich'in uykularını kaçırmaya devam ediyor. Bu sezon Big Four maçlarında bir tane bile galibiyetleri yok, geçen yılki Sivasspor tadında devam ediyorlar yollarına. Derbi kazanmadan şampiyon olunmaz söylemi onlar için de geçerli olacak mı? Bunu da sezon sonu göreceğiz.

Chelsea'nin Manu, Liverpool ve Arsenal ile bu sezon oynadığı maçlar ise şu şekilde:
21.09.2008 Chelsea 1 - 1 Manchester Utd.
26.10.2008 Chelsea 0 - 1 Liverpool
30.11.2008 Chelsea 1 - 2 Arsenal
11.01.2009 Manchester Utd. 3 - 0 Chelsea
01.02.2009 Liverpool 2 - 0 Chelsea
09.05.2009 Arsenal - Chelsea....O zamana kadar dananın kuyruğu kopmuş olur.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails