05 Şubat 2009

Welcome Maurice



Küçükken Dundee United taraftarı olan 3 Şubat 1981 Dundee doğumlu bir İskoç. 2000-2001 yıllarında Glasgow Rangers genç takımının kaptanlığını yaptı. 2002-2003 sezonunda çıktığı Rangers A takımında 2005 yılına kadar oynadı. 2005 yılında önce Sheffield Wednesday'e daha sonra Wolverhampton'a kiralandı. 2006-2007 sezonunu Milwall'da geçirdi ve 2007 yılından beri Viking'de görev yapıyordu.

İkinci devrede bütün parçaları değişen takımımızın son transferleri maalesef Fatih Akyel, Groningen'den Mesut Eslik, Gençlerbirliği'nden Ergün Teber ki sol bekte Cesar çok yetersiz kalıyordu, Ergün gayet yerinde bir transfer ve Maurice Ross. .
Ross ile ilgili paylaşabileceğimiz notlar :
*Norveç'te satın almak istediği bir evle ilgili başı derde girmiş. Evin ederi 4.7 Milyon Norveç Kronu (1.1 Milyon TL) imiş ama Ross'un evi bu fiyattan alacağından haberi yokmuş. Dolandırılmış yani. "İskoçya'da işler böyle yürümüyor, ben imzaladığım belgenin bir ön kontrat olduğunu zannediyordum" dediyse de evi almaktan vazgeçince tazminat ödemekten kurtulamamış.

* 2007 yılında Viking'e denenmek üzere çağırılmış. Bu dönemde bir başka Norveç takımı Fredrikstad ile oynanan hazırlık maçında Tarik Elyounoussi'yi kroşe manyağı yapmış ve oyundan atılmış. Maçtan sonra konu ile ilgili bir açıklama yapmamış. Elyounoussi "O bir Britanyalı, böyle bir hareket beklemezdim, boğazıma yapıştı ve atılmayı hak etti" demiş. Viking teknik direktörü Uwe Rosler "Denenme dönemindeki bir oyuncu olarak bizimle sözleşme imzalamak istiyorsa daha dikkatli davranması gerekir" demiş. Ross bu maçın ardından 3 maç ceza almış.
*2008 yılı Haziran ayında Viking ile Lyn Oslo arasında oynanan maçın devre arasında takım arkadaşı Danimarkalı Nicolai Stokholm ile ettiği kavgada ona küfür etmiş. Bu olayın ardından Viking'in Alman hocası Uwe Rosler Ross'u oyundan almış. Rosler maçtan sonra yaptığı açıklamada disiplinsizlik nedeniyle oyundan aldım demiş. Ross da "Bu tip olaylar bütün Avrupa'da yaşanır, biz Rangers'da iken yumruk yumruğa kavga ederdik, buna rağmen sahaya çıkıp maçı kazanırdık. Oyundan alındığım için hayal kırıklığına uğradım." demiş.
* Ekim ayında İskoç Bar Kültürü'nü özlediği için Stavanger'de bir spor-bar açmış. Norveç'te yaşayan İskoçlarla birlikte Rangers maçlarını izlemek istemesi de barı açmasındaki bir başka nedenmiş. İskoçya dışında bulunduğu dönemlerde Ada kültürüne özlem duyduğu buradan da anlaşılıyor. Umarım bu konuda bir sıkıntı yaşamayız. Ayrıca bu tip bir bar da İzmit'te açsa süper olur. Eminim Kandıralı da benimle aynı fikirdedir. Açsın, o bardan çıkarsak adam değiliz.

* Bu sezon oynadığı maçlarda bir sarı, bir kırmızı kartı var. 14 maçın 10 tanesinde 90 dakika forma giymiş. Son iki maçında sonradan oyuna girmiş ve son oynadığı maç 2 Kasım 2008 tarihinde oynanan Godset maçı. Ross da bu sezonki diğer transferlerimiz gibi futbola biraz soğumuş.
* İskoçlar ona kısaca "Mo" diyorlar.
* 16 Mayıs 2002 tarihinde Güney Kore'nin İskoçya'yı 4-1 yendiği özel maç ile Milli olmuş.  O dönem İskoçya'nın başında Berti Vogts bulunuyormuş.
* Ross'un da ilk onbirde görev yaptığı bir Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında İskoçya Faroe Adaları ile 2-2 berabere kalmış. Hem de Faroe Adaları 2-0 öne geçmiş. İskoçya 83.dakikada Ferguson'un golü ile durumu 2-2 ye getirebilmiş.
* Oynadığı İngiltere Ligi ve uluslararası maçların istatistikleri aşağıdaki gibi.


4 yorum:

Dobrowski dedi ki...

Kerem eline sağlık epey araştırmışsın. Adam tam giderciymiş bizimkilerle anlaşırsa beraber saldırırlar millete =)
İzmit te düzgün bi bar yok denecek kadar az. açsın öyle bi bar eve gitmem orda yatarım =)

Robaggio dedi ki...

Bak şimdi aklıma geldi. Karaosmanoğlu'na gidip ben bar açmak istiyorum dese ne olur acaba? Karaosmanoğlu bu adamı kovun buyurabilir :) ya da aklını çelerler adamın zorla müslüman yaparlar adı da Murat Rosto falan olur :)

Dobrowski dedi ki...

hahah murat rosto.

bu herif zaten bizden para alamaz bar açsında aç kalmasın. karaosman kellesini alır dediğin gibi =)

Yigit dedi ki...

Şu Hasan Uğur'a 2 tokat atsın bi zahmet,bişey olursa bana bi alo desin,arkasındayım

Related Posts with Thumbnails